DuyurularGenel

DEĞERLİ TÜRKİYE ÖZEL SPORCULAR SPOR FEDERASYONU KULÜPLERİMİZ

DEĞERLİ TÜRKİYE ÖZEL SPORCULAR SPOR FEDERASYONU KULÜPLERİMİZ,

2012-2016 Yılları arasında yapmış olduğumuz çalışmalar ile İlkleri başarmanın mutluğu ile çıkmış olduğumuz bu yolda “Başarılı sonuçlarımız, Madalyalar, Kupalar ve 2016 RİO Paralimpik Oyunlarına katılmamız  ile Sportif açıdan taçlanmıştır”.

16 Kasım 2016 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulda siz değerli Kulüp temsilcilerimizin oyları ile yeniden dört yıllığına Federasyon Başkanı “Birol AYDIN’ı ve Yönetim Kurulumuzu”  layık gördüğünüz için bir kez daha teşekkür ederiz.

Federasyon olarak göreve gelir gelmez 2017-2020 Master ve Stratejik Planlarımızı hazırlayıp, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Spor Genel müdürlüğümüze sunduk.

Özel Çocuklarımızı 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına taşıyacak olan “Teknik Kurullarımızı “ oluşturup, ilk toplantımızı ise 01-03 Şubat 2017 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdik.

2017 Yılı İçin; ”Gençlik ve Spor Bakanlığımız , Spor Genel Müdürlümüz ve ilgili Daire Başkanlıkları ile yapılan toplantılar, Yönetim Kurulu , Kulüp Başkanlarımız, Antrenörlerimiz, Ailelerimiz, Eğitim, Özel Eğitim, Sağlık Kurullarımız ile yapılan görüşmeler sonucu alınan görüş ve öneriler,  01-03 Şubat 2017’de Ankara’da yaptığımız Teknik Kurullar Toplantımız sonucunda değerlendirilmiş; 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına daha fazla sporcu ile iştirak edilmesi, Paralimpik Oyunlarına Puan teşkil edecek tüm yarışmalarda başarı sonuçlar alınması hemde kota barajlarının aşılabilmesi anlamında çalışmaların hızlandırılması kararları alınmış, başta Paralimpik branşlarımız olan Atletizm , Masa Tenisi ve Yüzme branşları olmak üzere Ferdi ve Takım Sporlarında müsabakalara katılım şartları yeniden revize edilmiştir.

   2017-2020 Master ve Stratejik Planlamalar ile 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına hazırlık anlamında, daha başarılı olabilmek, rehabilitasyon amacımız ile birlikte bir “Spor Federasyonu “ olmamızdan dolayı Uluslararası alanda Şampiyon Sporcu yetiştirme misyonumuzu da devam ettirmek zorunda olduğumuz görülmüştür.

Teknik Kurullar Toplantılar Sonucunda; 2017 Yılı Faaliyet Programı içerisinde, Federasyonumuzun düzenleyeceği Müsabakalara takım sporlarında ve Ferdi branşlar ile Bowling ve Bocce’de katılım şekli aşağıda belirtildiği gibi uygulanmasına karar verilmiştir.

 

TAKIM SPORLARINDA MÜSABAKALARA KATILIM ŞEKLİ;   

Takım Sporları ; Basketbol,Voleybol , Futbol ve Futsal’dır.

TAKIM SPORLARINDA FEDERASYONUMUZUN DÜZENLEYECEĞİ TÜRKİYE ŞAMPİYONALARINA KATILIM ŞÖYLE OLACAKTIR.

  • İllerde Türkiye Şampiyonasına katılacak 2 takım var ise “ o İki Takım İl Şampiyonası yapılmadan direk Türkiye Şampiyonasına katılır.”
  • İllerde Türkiye Şampiyonasına katılacak 3 veya 4 takım var ise“ İl Şampiyonası yapılarak ilk 2 Takım Türkiye Şampiyonasına katılır.”
  • İllerde Türkiye Şampiyonasına katılacak 5, 6 veya 7 takım var ise“ İl Şampiyonası yapılarak ilk 3 Takım  Türkiye Şampiyonasına katılır.”
  • İllerde Türkiye Şampiyonasına katılacak 8 veya Üstü  takım var ise“ İl Şampiyonası yapılarak ilk 4 Takım  Türkiye Şampiyonasına katılır.”

Not; Takım Sporlarında ayrıca Bölge Şampiyonası yapılmayacak olup, Direkt Türkiye Şampiyonası yapılacaktır.

BİREYSEL BIRANŞLARDA MÜSABAKALARA KATILIM ŞEKLİ

Bireysel Branşlar; Atletizm, Cimnastik ,Masa Tenisi ve Yüzme’dir.

  • Bireysel branşlarda İl Şampiyonası yapılmayacaktır.
  • Her Kulüp bireysel branşlarda ; “ 2 Sporcu , 1 Antrenör veya İdareci ile Bölge Şampiyonalarına katılacaktır.
  • Bölge şampiyonalarından TÜRKİYE Şampiyonasına katılım şekli ise branş Teknik Talimatlarında ayrıntılı bir şekilde belirtilecektir.

 BOWLİNG VE BOCCE’DE MÜSABAKALARA KATILIM ŞEKLİ

Rehabilitasyon ve Rekreasyon Branşları ; Bowling ve Bocce’dir.

1-Her Kulüp Bowling branşında 3 Sporcu, 1 Antreör veya İdareci ile Direkt Türkiye Şampiyonasına katılacaktır.

2- Her Kulüp Bocce branşında 2 Sporcu, 1 Antreör veya İdareci ile Direkt Türkiye Şampiyonasına katılacaktır.

 

Ayrıca teknik kurullarımız ile birlikte 2017 yılı faaliyetleri için alınan kararlar doğrultusunda da tüm branşlarımızın Teknik Talimatlarıda yeniden revize edilmiştir.

2017 yılı branşlarımızın Teknik Talimatları kısa bir süre içerisinde WEB sayfamızdan ilan edilecektir.

Kulüplerimizin 2017 Planlamalarını yapabilmeleri ve Sporcu Lisanslama işlemlerini daha sağlıklı yürütebilmeleri için bu Reglaman yayınlanmıştır.

2017 Yılı Faaliyet Programımızın tüm Kulüplerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, başarılar diliyoruz.

 

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu